OP WELKE LEEFTIJD MAG JE KUNSTNAGELS

 

De term: 'Minimum leeftijd kunstnagels’ is een populaire zoekterm op Google.

Veel jonge meisjes willen graag die mooie glanzende en gekleurde lange nagels. Zij zijn dan ook heel geïnteresseerd in kunstnagels en gellakken. Toch is het niet altijd even verstandig om pubermeisjes in je salon te behandelen. Daar zijn verschillende redenen voor:

1-de fysieke toestand van pubernagels,

2-het onderhoud van kunstnagels,

3-de financiën en

4-de nog in de groei zijnde vingertjes. 

Ouders geven in hun onwetendheid hier soms toestemming voor maar ik hoop dat na het lezen van deze blog het een en ander helder wordt en waarom mijn antwoord "NEE" is als ik deze vraag krijg in mijn salon.

De juiste leeftijd voor het aanbrengen van kunstnagels is vanaf 16 jaar en sommige collega's vinden zelfs dat 18 jaar de minimum leeftijd is.

 

 

 

Gezonde pubernagels

Er is een ‘medische’ reden om te wachten met kunstnagels voor jonge meiden.

Jonge meisjes hebben namelijk nog een ‘vet laagje’ op de natuurlijke nagels, waardoor de kunstnagels eerder los kunnen laten dan bij volwassen vrouwen. Dat heeft te maken met hormoonschommelingen. In de Westerse wereld krijgen meisjes gemiddeld hun eerste menstruatie als ze 13,1 jaar zijn.  Uit onderzoek is gebleken dat 35% van de vrouwen vindt dat zij vlak voor de menstruatie een vettere huid en vetter haar hebben dan normaal. Dat komt omdat de talgproductie zowel door vrouwelijke als door mannelijke hormonen wordt beïnvloed. Het mannelijke hormoon testosteron stimuleert de talgproductie en het vrouwelijk oestrogeen remt juist. Tijdens de menstruatiecyclus verandert de verhouding. Dit kan inderdaad tot gevolg hebben dat je een paar dagen voor of juist na de menstruatie last krijgt van puistjes of vet haar. Over het algemeen is het zo dat als de huid en haren vetter zijn, de nagelplaten ook vetter zijn. Een ‘bad hair day’ gaat vaak samen met een ‘bad nails day’. Sommige stylisten spreken zelfs van een ‘vetstoot’ vlak voor de menstruatie. 

Op een vette nagelplaat hechten gel en acryl veel slechter dan op een droge nagelplaat. Bij jonge meisjes is de cyclus meestal nog niet regelmatig. 

Door de grote schommelingen in de hormonen worden de jongedames niet alleen humeurig, maar hebben ze bijna altijd vettige nagelplaten. Pas als het lichaam een ‘ritme’ heeft gevonden en de jonge vrouw hormonaal stabiel is, kun je beginnen met kunstnagels. Dat is voor de meeste vrouwen tussen het 16de en 18de levensjaar.

Zorgen voor je nagels

Als nagelstylist weet je dat mooie kunstnagels goed onderhouden moeten worden: dagelijks behandelen met nagelriemolie en eventueel korter vijlen. Je moet er ook verstandig mee omgaan en je nagels niet als schroevendraaier gebruiken. Dan houd je kunstnagels op de lange termijn mooi. Pubers denken juist vaak op de korte termijn. Ze zijn impulsief. Ze willen nu iets doen of laten en denken niet aan de toekomst. Ze geven jouw mooie nagels niet de zorg die ze verdienen. Pas als ze kunstnagels op waarde kunnen schatten en er verantwoordelijk mee omgaan, kunnen ze eraan beginnen. Als nagelstylist weet je niet van te voren of je met een verantwoordelijke jongedame te maken hebt, dus kan het raadzaam zijn een minimumleeftijd van achttien jaar aan te houden. 

Financiën

Kunstnagels zijn een luxe product en gelnagels zijn ook al niet goedkoop. Veel jonge meisjes sparen voor één behandeling, maar kunnen niet de driewekelijkse onderhoudsbehandelingen betalen. Dat resulteert in slecht verzorgde kunstnagels en dat is geen reclame voor jouw salon. In het ergste geval slopen ze de kunstnagels er zelf af als ze geen geld hebben om ze professioneel te laten verwijderen.

Vingers in de groei

Als de vingers nog groeien, groeien de nagels ook nog. Daarom is het sowieso verstandig om pas kunstnagels te plaatsen als iemand helemaal is uitgegroeid. Ik wil ouders graag bewust maken van het feit dat het kind nog in de groei is en dat het effect van kunstnagels op die nog onvolgroeide handen en vingertjes hetzelfde is als je je kind consequent op te kleine schoenen laat lopen. Het belemmert de gezonde groei.

Dat wil je toch niet voor je kind?

Mijn zorgen...

Wat mij zorgen baart is als deze jonge meiden ondanks alle waarschuwingen toch hun nagels laten doen.

Als nagelsalons, die volgens de boekjes werken, hen weigeren is de kans groot dat ze bij de niet (goed) opgeleide styliste of bij de ’10 euro-ik-heb-het-via-youtube-geleerd' salons uitkomen, die hun toch al tere nageltjes onherstelbaar beschadigen en dat lijkt mij niet de bedoeling.

Is het dan niet beter dat de respectabele salons de taak op zich nemen om de jonge klanten en ouders voor te lichten?

 

Met deze blog hoop ik je een beetje te hebben geholpen met de vraag  waarom het belangrijk is om echt nog even te wachten met je toestemming geven voor die mooie nageltjes met acryl of gel bij je dochter.

Dus gewoon nog even een potje nagellak halen. 

Liefs Yvonne

Yvonne Klomp Sensations 4me Ten Brakeweg 6 Sterksel Gemeente Heeze Leende
Yvonne Klomp Sensations 4me Ten Brakeweg 6 Sterksel Gemeente Heeze Leende

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.