EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Voordat er überhaupt product geplaatst kan worden op jouw natuurlijke nagels moeten deze worden voorbereid.

In deze blog ga ik je uitleggen wat wij in de salon doen met jouw natuurlijke nagels voordat we kunnen starten met het plaatsen van Gellak, Biab, Acryl, Gel of Acryl-Gel.

 

 

 

Nagelriem en dode huidcellen 

We duwen voorzichtig met een cuticle pusher (ook wel metalen bokkenpoot genoemd) de nagelriem naar achter en verwijderen ook met deze tool de dode huidcellen bij de nagelriemen.

Dit is heel belangrijk om product als Acryl, Gel, Biab of Gellak netjes aan te kunnen brengen, zouden we dit niet doen dan is er kans dat het in de nagelriemen loopt én sneller loslaat, of de plaatsing van het product zit zodanig ver van de nagelriem af dat het al gelijk lijkt alsof je al een uitgroei hebt van een week.

Bovendien merk je dat er snel lucht begint te vormen onder het kunstproduct wanneer er contact is ontstaan met de huid.

Voordat we verder gaan verwijderen we met een manicure borstel alvast het stof wat al op de natuurlijke nagel is komen te liggen.

Om daarna verder te gaan met een klein rond freesbitje (Bullit) want ook de resterende dode huidcellen van de nagelplaat willen we verwijderen. Het is net dat beetje wat je niet met de Cuticle Pusher los krijgt.

We gebruiken hierbij een heel laag toerental (5000/7000) Op deze manier beschadigen we niet de nagelplaat. Om je het gevoel daarvan te beschrijven zou ik zeggen dat als ik je dit op je huid zou laten voelen dan kriebelt het een beetje. Dit bitje wordt niet alleen gebruikt voor de handen, maar ook vaak bij de voeten. De voeten worden vaak vergeten en je merkt dat de nagelriemen dan onverzorgd zijn en dat het lastig is om de gelpolish aan te brengen. Met dit freesbitje krijgen we alles netjes weg, ook vanuit de hoeken. Dus alle dode huidcellen op de nagelplaat halen we hiermee gemakkelijk weg. Jij als klant voelt er niets van en we beschadigen hierbij de nagelplaat niet, omdat we hierin getraind zijn. We hoeven dus helemaal niet hard te duwen, maar gaan er met het freesbitje zachtjes overheen.

 

Nagels in model vijlen en verwijderen van de glanslaag

We vijlen de nagels in model met de 180 gritt vijl en maken alle nagels even lang en mooi rond, almond square of ballerina. Gewoon wat jij hebt aangegeven wat jij graag wenst. Wanneer je de nagels in model zijn gevijld, is het voor de hechting van het kunstproduct belangrijk om de glanslaag van de natuurlijke nagel te verwijderen. We gaan dus met de vijl ook zachtjes over de nagelplaat, maar letten op dat de nagels niet dun vijlen of diepe krassen maken. Lichtjes de glans verwijderen is meer dan voldoende.

We gebruiken blue scrub en bonder 

Met een borstel halen we het stof van de nagels en maken ze stofvrij. Dit stofvrij maken doen we met Blue scrub. Dit is tevens ook de dehydrateer voor de nagels. De Blue scrub onttrekt dus het vocht tijdelijk uit de nagelplaat, waardoor het product goed hecht op de natuurlijke nagels. Deze blue scrub kan voor zowel de natuurlijke nagel als de kunstnagel gebruikt worden, dus wij gebruiken voor ieder product in de voorbereiding Blue scrub. Als er door het vijlen nog kleine karteltjes aan de nagels zitten, halen we die er ook netjes af. Na de Blue scrub gebruiken we de bonder. De bonder zorgt voor een dubbelzijdig plaklaagje tussen de natuurlijke nagel en het kunstproduct. We brengen deze bonder heel dun aan, een klein beetje bonder is nl meer dan voldoende, en we zorgen er ook voor dat deze bonder niet in de nagelriemen loopt. Wanneer we te veel bonder zouden gebruiken zal er juist snel lifting ontstaan en dat willen we niet.

Klaar voor Gellak, Acryl, Gel, Acry-gel of Biab

Na dit alles kunnen we starten met het aanbrengen van het product wat voor jou de beste keus is en waar wij het met jou natuurlijk al hadden overlegd.

Dat kan dus Gellak zijn of Biab maar als je verlenging wilt zal dat een keus zijn uit Acryl, Gel of Acrygel.

 

 

Ik hoop dat je deze blog leerzaam vond en dat je begrijpt dat een goede voorbereiding erg belangrijk is voor de hechting van het kunstproduct. om zo lang mogelijk plezier te ervaren van je aankoop.

Liefs Yvonne

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.