5 WEETJES OVER ACRYLNAGELS

Je hebt je Acrylnagels laten plaatsen in de nagelsalon en het ziet er prachtig uit. Je hebt er geld aan gespendeerd en natuurlijk hoop je dat ze net zo mooi blijven tot je volgende afspraak om ze te laten nabehandelen. Maar om ze zo lang mogelijk zo mooi te behouden is het handig om even te lezen over de volgende 5 weetjes

 

 

 

 

1.

Op het moment dat je bij mij de deur uit loopt met je nieuwe set acrylnagels is de acryl voor ongeveer 60 % uitgehard, de overgebleven 40% zal verder uitharden in de volgende 24 tot 48 uur.

Ben daarom nog even voorzichtig met je nagels.

Ga nog even geen klusjes doen! 

Stel ze maar een dagje uit.

 

2.

Gebruik je nagels niet als gereedschap maar als een sieraad, misbruik ze niet.

Je hebt er immers voor betaald.

-Maak bv een blikje drinken niet open door je vinger onder het lipje te zetten maar gebruik bv de achterkant van een theelepeltje.

-Als je iets anders wilt openen,..een plastic zakje of envelop bv... gebruik dan een schaar, lepel, vork, opener of ander gereedschap.

-Gebruik je knokkel als je bij het doorspoelen van de wc op een knop moet drukken.

-Ontzie je nagels zoveel mogelijk door niet teveel met de toppen van je vingers te werken, maar met de zijkanten van je duim en wijsvingers. Denk bijvoorbeeld aan het openen van laden, deksels en deuren, het aantrekken van kleding en het tillen van zware voorwerpen.

-Het aandrukken van wasgoed in de wasautomaat of centrifuge kun je het beste met uw vuist doen. Pak het wasgoed uit de automaat tussen duim en wijsvinger. Grijp nooit iets vast met de volle hand. Je nagels kunnen hierdoor achteroverslaan en breken. Dit kan zeer pijnlijk zijn.

-Als je iets wilt snijden, richt de nagels dan naar beneden om te voorkomen dat je de nagels van duim en wijsvinger doorsnijdt. 

3.

Gebruik dagelijks nagelriemolie.

Niet alleen voor je huid rondom je nagel maar ook om je natuurlijke nagel te voeden en gezond te houden. En als je dan toch smeert breng dan ook gelijk een druppeltje aan op het topje van je vinger, zo tegen de onderkant van je nagel en masseer daar ook de huid soepel, dan is er minder kans dat het hyponichium (de huid die vast zit aan de onderkant van je nagel) mee lift aan de onderkant van de nagelplaat.

Bovendien...wist je trouwens dat ook door het smeren van de nagelriemolie de acryl soepel blijft waardoor je minder snel kans hebt op breukjes.

4.

Na ongeveer 3 weken is je kunstnagel niet meer in balans en de versteviging die is aangebracht op het stresspunt, het plekje waar je nagel de meeste druk opvangt, is richting de verlengingsrand gegroeid.

Nu wordt het tijd dat je weer terug komt naar de salon voor je nabehandeling en je  nagels weer terug in balans te laten brengen en de uitgroei bij de randen van je nagelriemen weer aan te vullen.

Wacht je hier te lang mee dan raakt de nagel topzwaar en kan ervan af klappen/breken met alle nare gevolgen van dien.

Dat wil je niet, toch?

 

5.

Als je je kunstnagels niet meer wilt of toch los gedeeltelijk losraken ga ze dan niet zelf verwijderen door ze eraf te pulken.

Je trekt dan altijd laagjes van je nagelplaat ermee af waardoor je nagelplaat dunner wordt.

En buiten het feit dat je natuurlijke nagel hierdoor ernstig beschadigt raakt en pijnlijk kan zijn is het ook moeilijk te herstellen

Bovendien... hoe dunner je nagelplaat is des te meer hechtingsproblemen je kan krijgen als je weer kunstnagels wilt laten plaatsen.

Laat dus altijd je nagels verwijderen in de salon op een veilige professionele manier.

 

 Hopelijk heb je weer wat opgestoken van deze blog.

 

 

liefs Yvonne

Yvonne Klomp Sensations 4me Ten Brakeweg 6 Sterksel Gemeente Heeze Leende
Yvonne Klomp Sensations 4me Ten Brakeweg 6 Sterksel Gemeente Heeze Leende

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.