WAT IS GELLAK

In het kort…over gellak

Als ik je in het kort  zou moeten uitleggen wat gellak nou eigenlijk  is, dan zou ik zeggen: “Gellak is een soort nagellak, die je moet uitharden onder een LED of UV lamp. Je brengt hem aan op een base gel en sluit af met een top gel. Het is niet sterk genoeg om de nagel mee te verlengen, maar wel veel sterker en duurzamer dan gewone nagellak. Hierdoor heb je er minimaal twee weken tot drie weken plezier van.

Gemiddeld kom je als klant na drie weken terug voor een nabehandeling.

Ook heb je minder snel last van chippen en is de lak super glad en glanzend.
Gellak kun je niet verwijderen met een wattenschijfje en nagellakremover.

Daar is iets meer werk voor nodig.

Wil je dat weten dan kun je verder lezen onder het kopje: “Hoe kan ik gellak verwijderen”

 

Uitgebreider… over Gellak

Waarvan is Gellak gemaakt?

Gellak is een gelachtige substantie die door middel van blootstelling aan UV/Led-energie uithardt. Gellak bestaat namelijk uit korte ketens van moleculen die in een UV/Led-lamp zich verbinden tot lange ketens, deze chemische reactie noemen we het uithardingsproces oftewel polymerisatie proces. De gel is nu een soort kunststof geworden. De lak is nu super stevig, glad en glanzend. Geen bobbels en een super glans is het resultaat! Ten opzichte van nagellak zijn gellaknagels veel harder en gaan veel langer mee. Daarnaast zijn gellaknagels ook meteen hard wanneer je ze uit de lamp haalt, je hebt dus geen lange drogingstijden zoals bij nagellak. Gellak is ook gekend onder de naam gel polish of gel nagellak. Het is een kunstnageltechniek die steeds meer aan populariteit wint in zowel nagelstudio’s als bij mensen thuis.

 

Hoe wordt gellak aangebracht?

Voordat de gellak wordt aan gebracht, moeten je de nagels eerst voorbereidt worden op de lak. Dat klinkt heftig, maar valt mee. En het is wel superbelangrijk voor de houdbaarheid van je lak!

Je nagelriemen worden teruggeduwd, schoongemaakt en eventueel een beetje geknipt (schrik niet, voel je niks van). Vervolgens is het belangrijk voor de hechting dat het glanslaagje van je natuurlijke nagel wordt verwijderd door voorzichtig de oppervlakte te vijlen of te buffen.. Zo wordt er een basis gecreëerd waar de gellak zich aan kan hechten. Denk maar aan een schilder die zijn te bewerken oppervlak eerst een beetje opschuurt voordat hij gaat verfen. Als laatste stap wordt de stof van je nagels en vingers verwijderd en worden je nagels helemaal schoon en vetvrij gemaakt.
Wanneer dit voorwerk gedaan is kan het lakken beginnen. Het enige wat jij nog even moet doen is een kleurtje kiezen!


Eerst wordt de Base gel aangebracht en uitgehard in de UV of LED lamp. De Base gel gaat zich hechten aan jouw natuurlijke nagels en laat een plakkerig laagje achter voor de kleurlaag, die daarna wordt aangebracht en op dezelfde manier wordt uitgehard. Als de kleur nog niet helemaal dekkend is wordt er een tweede laag aangebracht en vervolgens weer de lamp in om uit te harden. Als laatste wordt er een Top gel aangebracht om het geheel een mooie glans te geven en tevens is dit de bescherming om er zo lang mogelijk plezier van te hebben! Als het ware is deze top laag de verzegeling.

Daarom is het ook belangrijk dat je er tussentijds niet zelf aan vijlt, anders verbreek je deze verzegeling en kan de lak gaan ‘chippen’.

 

Hoe wordt de gellak verwijderd?

Gellak kan op drie manieren verwijderd worden. Je kan het verwijderen met een gewone vijl, met een nagelfrees of door je nagels te laten afweken in remover.

Het is belangrijk dat gellak correct verwijderd wordt om schade aan de natuurlijke nagelplaat te vermijden. Je nagels zullen altijd flexibeler aanvoelen gedurende 12-24 uur na het verwijderen, omdat kunstnagels ervoor zorgen dat het vochtgehalte in je nagelplaat stijgt met 10-15%.

Het makkelijkste voor jou is om het te laten doen bij een salon. Wist je dat je tijdens een nabehandeling bij Sensataions4me niet hoeft te betalen voor het laten verwijderen van de lak? Wij kiezen in de salon bewust om te freezen.

Waarom? Omdat je nagelriemen en nagels, elke drie weken ten tijde van je nabehandeling toch steeds een beetje uitdrogen door de aceton/gelremover. En droge nagels kunnen juist weer hechtingsproblemen opleveren.

Het frezen doen we op een deskundige manier. De lak wordt eraf gefreesd tot op het eerste aangebrachte base gel laag. Daarna stappen we over naar de vijl, want we willen met de frees niet op je natuurlijke nagel werken. Als alle product op deze manier is verwijderd dan kunnen we opnieuw beginnen met de voorbereiding en het aanbrengen van de gellak.


Mocht je ooit in de situatie komen dat je zelf de gellak wilt verwijderen? Ga dan nooit aan de lak trekken! Hiermee trek je nagelplaatcellen mee eraf waardoor je nagel dun en kwetsbaar wordt. Je kunt in de blog onder het kopje: ‘Hoe verwijder ik zelf mijn gellak’ lezen hoe je het op een veilige manier zelf kunt doen.

Hoe verwijder ik zelf mijn gellak?

Wat heb je nodig?

  • 5 watten schijfjes (knip deze doormidden zodat je 10 halve maantjes hebt.)
  • Aceton
  • Aluminium folie of nagelclips of remover wraps voor je nagels
  • Een vijl (180 grit)
  • Een tool waarmee je kan ‘schrapen’ (nagelpusher/bokkenpootje)
  • Nagelriemolie

Stap 1 – ‘stuk vijlen’

De eerste stap is de bovenkant van de gellak als het ware open te vijlen. Wanneer je de topgel verwijderd met de vijl maak je het makkelijker voor de aceton om de lak te trekken.

Stap 2 – Remover aanbrengen

Vervolgens doordrenk je de watenschijfjes met aceton. Ze hoeven niet te druipen, maar wees ook zeker niet te zuinig! Leg het watje over je nagel en zet het vast met aluminium folie of nagelclips. Gebruik je remover wraps? Dan hoef je alleen de wraps over je nagels te schuiven en aan te drukken.

Stap 3 – geduld hebben…

Nu komt het moeilijkste. (voor mij dan) Wacht ongeveer 15 minuten tot de remover zijn werk heeft kunnen doen!

Stap 4 – de lak verwijderen

Wanneer je de clip of folie weghaalt, zie je dat de lak los zit en een beetje is gaan bladeren. Nu kun je een nageltool die geschikt is om mee te ‘schrapen’ de lak voorzichtig van de nagel afschrapen. Lukt het niet allemaal in 1 keer van de nagels af? Dan doe je de remover er opnieuw op en wacht je weer 5 minuten. Dit herhaal je tot alle lak is verwijderd. 
Neem de tijd voor deze stap! Het is niet nodig om in je nagel te hakken of hard te schrapen. Zo heb je kans dat je de nagels beschadigd. 

Stap 5 – Verzorgen

Na het verwijderen zijn je nagels vaak wat droog en brokkelig door de remover die zowel je huid als je nagels heeft uitgedroogd. Breng om je nagels en huid te verzorgen een nagelriemolie aan in je nagelriemen en masseer deze in (ook over je nagels). Doe dit nog een paar keer in de komende 48 uur. 

Wil je het toch laten doen?Ga dan even naar mijn website www.sensations4me.nl  om zelf online een afspraak in te plannen! Je kunt hiervoor ook bellen of Whatsappen naar 0652466555

Ik hoop dat je weer wat wijzer bent geworden over de ‘ins’ en ‘outs’ over gellak en dat je deze blog met plezier hebt gelezen.

Liefs Yvonne

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.