IS DE UV-LED LAMP VEILIG?

Is de UV-LED lamp veilig?

Weer een vraag die ik kreeg in mijn salon, en hier in deze blog een uitgebreid antwoord met betrouwbare bronvermelding.

Er gaan weer heel wat verhalen over de UV-LED in de ronde. Maar zoals zo vaak, men heeft de klok gehoord maar de klepel niet zien hangen. Oftewel verder onderzoek is noodzakelijk om te begrijpen waar wij over spreken.

De feiten, tonen aan dat UV-uithardende nagellampen veilig zijn, ondanks aanvallen door de verkeerd geïnformeerde media, angstzaaiers en tv-beroemdheidsartsen.

Wat ik je kan aanraden is, dat je dan moet zoeken naar betrouwbare artikelen en of onderzoeksrapporten van specialisten of kenners van de materie.

Als snel kom ik op een artikel van  Doug Schoon.

Doug Schoon is een internationaal erkende wetenschapper en schrijver met meer dan 30 jaar ervaring in de wereld van schoonheid en cosmetica.

Samengevat.

Ik probeer in deze blog een duidelijke samenvatting weer te geven van zijn verhaal.

In zijn artikelen en onderzoek omschrijft hij waar de rumoer vandaan kwam. In 2009 toen twee dermatologen uit Texas ten onrechte beweerden dat huidkanker op de handen van twee patiënten werd veroorzaakt door UV-nagellampen.

Als daarop reacties komen worden instanties die de kwaliteit en veiligheid voor de consument moeten waarborgen alert, met als gevolg een zeer uitgebreid feiten onderzoek. We zien dat momenteel nu ook bij bedrijven als Philips die op de vingers getikt worden, omdat hun producten niet veilig zouden zijn.

Om niet in details te verdwijnen kunnen we ervan uitgaan dat deze instanties alle kennis en middelen inzetten om naar de feiten te zoeken voordat ze een advies geven voor een veilig gebruik voor de consument.

Food and Drug Administration (FDA) in de VS.

Ten slotte heeft de Food and Drug Administration (FDA) in de VS erkend dat UV-nagellampen zoals gebruikt in nagelsalons veilig zijn. In juli 2017 bracht de FDA deze verklaring uit:

 

“...De FDA beschouwt nagel uithardende lampen als een laag risico bij gebruik zoals voorgeschreven door het etiket. Een gepubliceerde studie uit 2013 gaf bijvoorbeeld aan dat, zelfs voor de worstcaselamp die werd geëvalueerd, 36 minuten dagelijkse blootstelling aan deze lamp onder de beroepsmatige blootstellingslimieten voor UV-straling lag.

Tot op heden heeft de FDA geen meldingen ontvangen van brandwonden of huidkanker die aan deze lampen worden toegeschreven.

 

**** Meer gedetailleerde informatie kan je lezen zie bronvermelding

Waar moet je op letten?

Nu wij ervan uit kunnen gaan dat de UV-LED die gebruikt wordt in de salons veilig zijn in het gebruik wil ik mijn aandacht richten op het juist en dus veilige gebruik van deze lamp.

Ik zelf werk met Sunlight LED lamp. Op mijn home page en webshop kan je professionele UV/LED-Lampen vinden die veilig en goed zijn in gebruik.

Punten om op te merken:

  • Gebruik altijd de lamp die in de kit wordt verkocht met uw professionele UV/LED-gelsysteem.
  • Volg altijd de richtlijnen van de fabrikant over het gebruik ervan.
  • Let op de levensduur van de lamp en verander de lampen dienovereenkomstig in UV-lampen volgens de richtlijnen van de fabrikant.
  • Gebruik nooit andere UV/LED-gelsystemen onder de lamp die u in een professionele kit koopt.
  • Als u meer dan één UV/LED-gelmerk heeft, koop dan de juiste lamp om bij elk extra merk te gebruiken.
  • Altijd uitharden voor de duur van de tijd zoals voorgeschreven door de fabrikant.
  • Koop nooit een goedkopere lamp voor gebruik met uw systeem. Het zal niet wetenschappelijk zijn getest voor gebruik met het door u gekozen UV/LED-gelmerk.

 

Liefs Yvonne

 

Bronvermelding:

1: Facetofacewithdougschoon.com

Doug Schoon is een internationaal bekende wetenschapper, onderzoeker, auteur en opvoeder. Hij bestudeert al meer dan 25 jaar natuurlijke en kunstnagels, nagelproducten en -diensten en wordt beschouwd als een toonaangevende wetenschappelijke expert voor de professionele nagelindustrie.

2: www.scratchmagazine.co.uk

3:FDA study 2013

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.