WAT ZIJN ACRYLNAGELS

WAT ZIJN ACRYLNAGELS?

Ondanks dat je het wellicht zelf niet merkt, vallen mooie nagels direct op bij andere mensen. En mooie nagels willen we allemaal toch? Met acrylnagels zie je er verzorgd uit en maak je meteen een goede indruk. Acryl kan perfect worden gebruikt bij zowel een verlenging, als een versteviging van de nagels.

Acryl bestaat uit een vloeistof en een poeder. Deze 2 samen vormen een bewerkbaar bolletje, waarmee je een nieuwe nagel creëert op je huidige nagel. Binnen ongeveer 3 minuutjes is deze gehard en kan de acrylnagel in de gewenste vorm gevijld worden. Zo krijg je een natuurlijk ogende nagel.


Voordelen:

 • Acrylnagels zijn enorm stevig.
 • Doordat ze stevig zijn, zijn ze minder kwetsbaar. Hierdoor kunnen ze een lange tijd gedragen worden (drie tot vier weken).
 • Gemakkelijk te verwijderen.
 • Ideaal voor nagelbijters

 

Nadelen:

 • Weinig buigzaam. Acrylnagels zijn wel zeer stevig, maar daardoor ook minder buigzaam. Wanneer je de nagels hard stoot kan dit voor breuken zorgen.
 • De vloeistof die gebruikt wordt, heeft een vrij sterke chemische geur wat sommige mensen vervelend vinden.

 

ACRYLNAGELS LATEN ZETTEN

Je nagels worden eerst voorbereid voordat de acryl behandeling begint. Dit is een soort mini manicure. Hierbij worden je nagelriemen teruggeduwd en het glans laagje van je nagels lichtjes eraf gevijld. Dat zal ervoor zorgen dat het acryl aan je nagel hecht en het stevig blijft zitten. Wanneer je hebt gekozen voor nagelverlenging (ook wel kunstnagels genoemd) worden nu de sjablonen geplaatst. Na het plaatsen van de sjablonen (wat uiterste precisie vereist) kan de behandeling met acryl starten. De vloeistof en het acrylpoeder worden opgepakt met een speciaal hiervoor bestemd penseel. Met een juiste mengverhouding vormt zich dit op de punt van het penseel een bolletje. Dit bolletje wordt aangebracht op de nagel en gevormd tot de juiste vorm en lengte.

Wanneer alle nagels zijn voorzien van acryl word de uiteindelijke nagelvorm van jouw keuze gevijld. Kies je voor ronde, -, square, – of almond,- nagelvorm? Het kan allemaal! Op mijn website (www.sensations4me.nl) en instagram (Yvonne_Klomp) zie je voorbeeldfoto’s waarop je mij duidelijk kan maken welke vorm en lengte je wenst. Als laatste kun je kiezen uit wel 125 verschillende kleuren gellak om je kunstnagel af te maken.

 

NABEHANDELING

Als je de nagels mooi wilt houden is een nabehandeling aan te raden. Acrylnagels hebben om de 3 á 4 weken een nabehandeling nodig. Bij sommige mensen is het eerder van pas of later. Dat hangt een beetje af van de snelheid van de groei van je eigen nagels. Het acryl die op de kunstnagel of op je natuurlijke nagel zijn aangebracht groeien mee met jouw natuurlijke nagels. Hierdoor krijg je bij de nagelriemen een stukje wat niet bedekt is met acryl, je nagel raakt nu uit balans en verliest zijn sterkte. Hierdoor kunnen de nagels breken. Het is daarom belangrijk om niet te lang te wachten met de nabehandeling van je acrylnagels. Het acryl wordt voorzichtig van je nagel afgevijld zodat je nagel weer glad wordt. In onze salon gebeurt dit heel vakkundig met een frees en het laatste laagje met een vijl. Vervolgens wordt er een nieuw laagje acryl op je kunstnagel aangebracht.

Als je de acrylnagels blijft onderhouden heb je in principe nooit meer een nieuwe set kunstnagels nodig.

 

ACRYL VERWIJDEREN

Het is belangrijk om op een juiste manier het acryl van de nagels te verwijderen. Trek ze er nooit zomaar af, dit zal in de meeste gevallen schade brengen aan je natuurlijke nagels. Nagels bestaan uit verschillende lagen en je hebt dan kans dat je een aantal lagen mee komen wanneer je jouw acrylnagels er af trekt. 

Je kan ervoor kiezen om je acrylnagels zelf er af te halen of het te laten doen door een nagelstyliste. Hieronder vind je een korte omschrijving over hoe je jouw acrylnagels kan verwijderen en wat je nodig hebt.

 • Acrylverwijderaar of aceton
 • Wattenschijfjes en aluminiumfolie 
 • Bokkepoot of woodstick
 • Nagelvijl
 • Verzorgende olie of nagelverharder
 • Polijstvijl
   

Acrylnagels zijn vrij eenvoudig te verwijderen met een acrylverwijderaar of aceton.

Deze is overigens ook zeer effectief voor het verwijderen van gellak. (zie mijn andere Blog over Gellak)

Vijl op de eerste plaats de glanzende toplaag zo goed mogelijk eraf met een vijl en laat de nagels weken met de verwijderaars of aceton. Dit doe je dmv een wattenschijfje gedrenkt met aceton of de acryl verwijderaar. Leg dit wattenschijfje op je kunstnagel en verpak je vingertopje met de folie. De tijd van het weken is afhankelijk van de hoeveelheid acryl die is aangebracht. Haal de folie er tussendoor even af. Met een bokkepoot of een woodstick kun je het losgekomen acryl eraf schrapen. Wel voorzichtig! Zit er nog rest acryl op dan herhaal je het proces nogmaals, totdat je alles eraf hebt kunnen schrapen. Nu kun je een druppeltje olie op je nagelplaten aan brengen en de nagels lichtjes polijsten met een polijstvijl.

Na het verwijderen van kunstnagels kunnen je natuurlijke nagels eventjes een tijdje dun aanvoelen. Belangrijk is om deze te komende tijd goed te verzorgen. Dus even goed kort houden en denk aan verzorgende olie of nagelverharder.

 

Ik hoop dat je nu een goed beeld hebt van wat acryl nagels in houdt en dat je een goede keus kan maken in je overweging welke nagels het beste bij je past en anders adviseer ik je graag.

Liefs Yvonne

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.